Regnbåge By i Taichung – En Kreativ Protest

DSCF1299Detta är inte bara en by med små charmiga hus och färgglada färger. Det är en historia om en gammal man, som använde sig utav en av den mest kreativa form av protest genom tiderna, för att rädda sitt hem.

När regeringen ville förstöra och ersätta Taiwans alla byar för militärfamiljer, bestämde Mr. Huang Yong-Fu för att strida emot – på ett kreativt sett.

DSCF1237

Som självlärd konstnär, kom han på idén att måla hus för hus i färgglada färger och fantasifulla figurer. Han har inte följt något specifikt tema, utan bara gått utifrån sin egen fantasi. Allt från djur, växter och monster till kändisar och traditionella hjältar.

DSCF1250

Några elever från det närliggande universitetet, upptäckte denna konst och spred bilder på nätet.

DSCF1271

Det tog inte lång tid innan det blev en populär attraktion för konstnärer och turister att njuta av och fotografera konsten. Detta resulterade med att regeringen valde att bevara denna by.

DSCF1244

Mr. Huang Yong-Fu föddes i Hong kong, och var en anti-kommunist i Kina. Han drog till Taiwan och började leva i denna by permanent, efter att det styrande partiet av R.O.C. förlorade det kinesiska inbördeskriget.

DSCF1283

Idag är denna by, numera kallad regnbåge by, välkänd genom hela landet, och en utav de mest populära turist attraktionerna i Taichung. Mr. Huang Yong-Fu har bevisat att man kan protestera på ett kreativt, effektivt och extraordinärt vis.

DSCF1293

Jag kan starkt rekommendera att besöka denna by. Inte bara för den minst sagt imponerande konsten, utan även för att stödja Mr.Huang, som fortfarande bor här tillsammans med sin familj. Man kan även köpa souvenirer och dryck som han säljer utanför sitt hus.

För att ta sig dit med buss, kan man ta buss nr. 27, 40, eller 30 från ”Taichung train station” till ”Lindongan Station”. Därifrån tar det cirka fem minuter att gå till ”Ganchen 6 Village”.

För taxi, rekommenderar jag att du visar denna adress till chauffören:

Rainbow Family Village: Lane 56, Chun’an Road, Taichung, Taiwan
台中彩虹眷村: 台中市南屯區春安里

 

littleventure.wordpress.com

發表迴響