Utforskar Studentområdet i Taichung

DSCF3248 (1)

Jag har verkligen sett fram emot att komma tillbaka till min favoritstad i Taiwan – Taichung. Men om jag ska vara ärlig, så såg jag inte fram emot att vara så långt ifrån centrum denna gång. Av någon anledning hade jag för mig att det endast finns liv i det centrala området. Jag förväntade mig att jag skulle behöva åka in till stan, vilket tar cirka 40 minuter, i princip varenda dag för att ha någonting att göra.

Ska vi stanna på ett ställe under en längre tid så är det viktigt att vi trivs. Här på T-Life Hostel är det någonting som får mig att känna mig som hemma. Kanske är det faktumet att det mesta är köpt på Ikea? Hur som helst är det väldigt mysigt, lugnt område och helt enkelt ett bra val av vandrarhem.

DSCF3277
Ett kök är alltid uppskattat.

DSCF3286

Vi tog en lång promenad runt hela området, för att se vad som finns att göra. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad. T-Life Hostel ligger på ett väldigt lugnt och tyst område. Men bara två minuter ifrån är gatorna fulla av studenter samt gatuförsäljare som säljer mat, dryck och lite allt möjligt. Här finns inga turister, och prisklasserna är anpassade efter studenter. Det vill säga att man kan köpa det mesta för ett billigare pris, än till exempel hos gatuförsäljarna i centrum.

Är man sugen på shopping så finns det även många val av olika affärer, både kända företag och lokala.

DSCF3287
Promenaden genom Tunghai universitetet var längre än jag hade tänkt mig. Det är hur stort som helst och det verkar som att universitetet har allting.

DSCF3303
Till och med en simbassäng.

DSCF3289
En liten del av universitetet.

DSCF3290
Denna dag hölls en jobbmässa på gården. Vissa ständer såg himla intressanta ut. Synd bara att jag inte förstår kinesiska.

DSCF3298
Vi passerade denna fina kyrka, som även är en populär turist attraktion här i Taichung.

DSCF3304
En gigantisk staty på vägen.

DSCF3307
En liten bit bort från universitetet, hittade vi denna utsiktsplats som ligger ovanför en kyrkogård.

DSCF3208
Sedan hamnade vi på den mysigaste gatan  jag sett på länge.

DSCF3204
Massor med gatukonst.

DSCF3207

DSCF3324
Väggar med söta målningar.

DSCF3311

DSCF3314

DSCF3316
Mysiga butiker och caféer i retrostil.

DSCF3317

DSCF3326
Höjdpunkten av denna gata är helt klart katt caféet.

DSCF3328 (1)

Summan av kardemumman är att man inte alltid behöver vara nära till stan. Jag hade inte alls förväntat mig att det skulle finnas så mycket runt omkring T-Life Hostel, och jag trivs superbra på detta område.

För att komma till T-Life Hostel, samt shoppingimrådet från Taichung Train station kan man ta buss 300, 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307 och 308 till Dong Hai Bie Shu Shopping District.

Bussar som åker till Tunghai University är 75, 83, 88, 106, 146 och 147.

 

Mer om min resa runt Asien kan ni läsa här: https://littleventure.wordpress.com/

 

發表迴響