Kézművest sört Taichungban? Igen!

img_3629

Való igaz, Tajvan nem éppen a legnagyobb lelőhelye a különféle alkoholos italoknak és bár a Kavalan Whisky vagy a Kinmen Kaoliang Liquor márkák világszerte ismertek az érdeklődők körében, a látogatónak bizony rendesen utána kell járnia, ha szeretne a helyi Taiwan Beer és egyéb, japán márkák mellett másféle sört vagy alkoholt próbálni. Szerencsére Taichung-ban kielégíthetjük eme igényünket, a Wuller Homebrew Supply üzletében.

img_3625

Kezdeném is mindjárt az üzlet, egyébként nem kifejezetten súlyos hátrányával, mely nem más, mint az elhelyezkedése. Bár helyileg még mindig Taichung-ban vagyunk, a kellemes sörélményért egy bő óra busz-, vagy egy fél óra autóutat kell megtennünk. Azonban ne essünk kétségbe, a taichung-i vasútállomástól az 50-es busz mindössze pár lépésre a bejárattól tesz le bennünket, de a 100-as és számos további buszjárat szintén a közelben dob ki minket. Bármiféle navigáláshoz azonban érdemes előbb pl. egy térkép segítségével tájékozódni.

img_3626

Az üzlet, mint ahogy a neve is sugallja, nemcsak árulja a sört, hanem eszközöket és alapanyagokat is értékesít, így amennyiben pénzünk és szabadidőnk engedi, akár magunk is megfőzhetjük első tajvani söreinket. A sörkínálat azonban egészen egyedi, hiszen a helyben készült finomságok mellett olyan, jellemzően amerikai, kanadai vagy éppen európai márkákat is találhatunk mint a Blue Point féle Hoptical Illusion, az oregon-i Deschutes sörfőzde White Indian Pale Ale vagy a belga La Chouffe.

20160722_183717-2

A helyben készült sörökből csapolt változat is várja a vendégeket, de természetesen bármelyik üveges sört is élvezhetjük az üzlet előtt kialakított kerthelyiségben. A csapolt sörök ára 130 (pohár) és 150 (korsó) tajvani dollár, ám az üveges csodák közt találhatunk akár 280 dolláros, csodaimport példányokat is. A sörök alkoholtartalma egyébként meghaladja a hagyományos, bolti sörökét, így nem kell félnünk attól, hogy túlköltkezzük magunkat, hiszen fejenként 1-2 korsó már bőven érezteti a hatását, így fogyasszuk eme finomságokat felelősséggel.

發表迴響