Pyöräilyä Taiwanissa – Taichung ja Sun Moon Lake

OLYMPUS DIGITAL CAMERATaiwanin pieni saarivaltio on kuulemma pyöräilijän paratiisi. Tästä piti ottaa paremmin selvää, vaikka oma retkipyörä ei nyt mukana reissussa olekaan. Taichungin kaupungin toimiessa tukikohtana valikoitui ensimmäiseksi etapiksi tästä läheltä ”yksi maailman komeimmista” pyöräilyreiteistä, Sun Moon Lake -järven ympäriajo.

Pyörätie veden päällä

Nantoun piirikunnassa, 762 metrin korkeudella sijaitsevan järven tavoitti kätevästi parissa tunnissa suoralla bussilla Taichungista. Heti bussiaseman vieressä seisoi Giant-pyörävuokraamon koju, mistä irtosi 500:lla Taiwanin dollarilla oranssi hybridi alle kahdeksi päiväksi. Pyörävuokraamoita näkyi matkan varrella lisää joka kylässä, ja valikoimaa riitti kaupunkifillarista sporttisempiin ja jopa moottoroituihin sykkeleihin.

Reipas pyöräilijä kiertäisi koko 33 km reitin kolmessakin tunnissa, mutta nyt oli tarkoitus yöpyä järvellä ja katsella sitä kaikkina vuorokaudenaikoina, sekä tietysti pysähtyä matkan varrella kuvaamaan aina kun mahdollista. Yöpaikaksi valittu hostellikin sijaitsi sopivasti puolimatkassa Ita Thaon kylässä. Sinne veisi mäkisempi ja autoisampi Sun Lake -osuus, ja seuraavana päivänä voisi lasketella takaisin päin Moon Lake -reitin överiromanttisissa järvimaisemissa ja veden päälle rakennettuja pyöräväyliä pitkin. Moni päiväretkeläinen valitseekin vain jälkimmäiseltä reitiltä Shuishe-Xiangshan -välin leppoisan fillaroinnin.

Sun Moon Lake -pyöräilyreitti kuvina:

Kaupunkifillarilla Taichungissa

Taiwanin kolmanneksi suurimman kaupungin, Taichuning ympäristöstä löytyy lisää pyöräilyreittejä. Etenkin Dongshin reitti tunneleineen on vielä koettava. Itse kaupunkikin on tehty pyöräily-ystävälliseksi: YouBike-kaupunkipyörät löytyvät telineistään ympäri kaupunkia, ja ne on helppo ottaa miltei ilmaiseksi käyttöön lyhyeksi tai pidemmäksikin aikaa. Erityisen mukavaa on viilettää kaupungin puistoväyliä pitkin ja ihmetellä suurkaupungin elämänmenoa. Mainiona tukikohtana kaupungin tutkimiseen on toiminut T-Life Hostel, joka tarjosi mahdollisuuden blogata ja tutustua kaupunkiin rauhassa muutaman viikon ajan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Youbike-kaupunkipyörillä kuljet kätevästi Taichungin puistoväyliä pujotellen.

發表迴響