Kilátás Fengyuan közelében

img_4649

Ezen látványossághoz érdemes korán kelnünk, ám így legalább remek kilátás mellett élvezhetjük a reggeli kávénkat. A szintén Taichung-hoz tartozó Fengyuan-hoz közel lévő Qiufengjia emlékpark (丘逢甲紀念公園) kiváló kilátást nyújt Fengyuan belvárosára valamint a Houli környékén lévő dombságokra, tiszta időben viszont akár egészen a tengerig is ellátni.

img_4618

A park Fengyuan állomásról indulva akár gyalogszerrel is könnyedén megközelíthető, nagyobb gondot csak a kóbor kutyák jelenthetnek az arra érzékenyeknek. Amennyiben gyalog érkezünk, úgy a kilátó felé vezető út tövőben, a Zhongzheng Park-nál akár tajvani és nyugati stílusú reggelit, kávét, üdítőt is napszemüveget is felpakolhatunk, köszönhetően annak, hogy az árusok már reggel 7-től ellepik a környéket. Amennyiben nem szeretnénk egybeköti a nézelődést a reggeli tornával vagy kardiovaszkuláris megbetegedésben szenvedünk, úgy a ritkásan közlekedő 222-es vagy 223-as buszok lehetnek segítségünkre, melyek EasyCard vagy iPass kártyával továbbra is ingyenesek.

img_4613

Az út során jó eséllyel nem leszünk egyedül, hiszen hétvégén biciklisek és túrázók hada veszi birtokba a környéket. A parkban szerencsére azonban érkezésemkor sem volt tömeg, csupán páran álltak meg készíteni egy-egy képet a tájról. A reggeli látogatás azért is kifejezetten előnyös, mert ilyenkor a hátunk mögött található a nap, így kiváló megvilágítást is kap a környék. A kilátóról Fengyuan zsúfolt belvárosa mellett a Houli és Sanyi között húzódó régi, ma már használaton kívüli vasútvonal hídját is megfigyelhetjük, illetve élesebb szeműek akár a taichung-i repülőteret vagy a nagysebességű vasutat (nem az, ami az alábbi képen is látható) is kiszúrhatják.

img_4630

Taichung-ban és környékén sajnos gyakran tapasztalhatunk extrém szmogot vagy csak szimplán ködös időt, így amennyiben tehetjük, próbáljuk tiszta időben szervezni a kirándulást, ellenkező esetben lehangoló lehet a szürkébe burkolózó űr látványa.

發表迴響