Macskávézó

img_4689

Ezúttal egy, valószínűleg inkább a hölgyek szívéhez közelebb álló kávézóról lesz szó, mely a Japánból áradó macskaőrület jegyében kívánja forradalmasítani a kávézás élményét.

Taichung-ban eddig legalább kettő ilyen helyről tudunk, ezek közül az egyik inkább desszerteket, kávékat kínál, míg a másik akár egy vacsorára is alkalmas lehet, ám ezúttal inkább az előbbiről lesz szó.

img_4695

A taichung-i Természeti Múzeum közelében található Gulu Cat Café-t könnyedén megközelíthetjük a Taiwan Boulevard-on közlekedő valamennyi BRT járattal illetve egy rövid sétával. Az üzlet nem hivalkodó, ám az ajtóban strázsáló öreg bedobó hölgy jó eséllyel befelé fog invitálni minket, látogatási szándékunktól függetlenül.

img_4694

Az üzletben különféle aprósüteményeket, kávékat és kicsi tégelyekbe halmozott, réteges nyalánkásgokat találunk 100-200 tajvani dollár körül. Van rá mód, hogy kuponokat és VIP kártyát is begyűjtsünk, ebben az esetben pár százalék kedvezmént és/vagy 500 dollár feletti vásárlás esetén 100 dollár kedvezményben részesüljünk. Amennyiben Facebook-on is bejelentkezünk, úgy egy kis méretű, ibrikbe zárt süteményre is igényt tarthatunk.

img_4681

A kávézóban egy pincehelyiség és egy második emeleti, inkább szóló vendégeknek kialakított rész is található. A pincébe érkezvén ott számos macskatartáshoz kapcsolódó berendezést láthatunk, ám ottlétünkkor mindössze egyetlen élő macsekot és számos Pusheen párnát találtunk.

img_4691

Ezúttal tégelyes csokis, réteges tortát, citromos tart-ot, valamiféle epres süteményt, macha (szárított, finomra őrőlt zöld tea) ízesítésű tejeskávét próbáltunk.

img_4687

A kávénkra, némi felár ellenében, 3D-s macskakompozíciókat is kérhetünk:

img_4692

Az egész rendelésünk eredetileg 600 dollár körül lett volna, de ismerősünk révén szerencsére begyűjtöttünk egy 100 dolláros kupont és VIP kártyát is, úgyhogy végül 390 dollárnál álltunk meg. A macskák hadába valószínűleg nem fogunk belefulladni, de egy könnyed sütizésre, kávéra mindenképp ajánlott hely.

img_4683

Hasonló, ám valamivel kisebb, macskákkal telített helyet a félreesőbb Dali kerületben is találhatunk, itt azonban tésztákat és egyéb főételeket is kipróbálhatunk, miközben legalább hét macska krúzol körülöttünk.

發表迴響