Mijn lievelingsplekjes in Taichung

Je hebt niet veel tijd in Taichung, maar wil je er het beste van maken? In deze blogpost beveel ik je mijn top drie plaatsen aan, waar je absoluut geen spijt van zult krijgen als je op bezoek komt.

#Tip1: National museum of fine arts Taiwan

Het is een reusachtig kunstmusea, zelfs groter dan de kunsthal in Rotterdam. Ze hebben heel verschillende tentoonstellingen, maar ter tijd war ik geweest ben vooral schilderijen en foto’s. Deze zijn maar best divers en afwisselend; men had Japanse schilderijen tijdens de oorlog kunnen bekijken, foto’s van mensen und Kirgiztan en zelfs foto’s van een Nederlandse fotograaf, die fotos van mensen met rode haaren maakt. Iedere galerij heeft ook best kwaliteit en is interessant. Je vind niet maar een zwarte canvas met een rode streepje zoals in Tate, London. De museumshop is ook een aanrader, je zal hem wel even goed doorkijken. Ze hebben schattige en interessante dingen.

Route: Je kan alle bussen van 300 naar 310 vanuit Donghai Shopping district naar de stop museum of Natural Science nemen. Daarna moet je naar rechts en heel lang rechtdoor aan kleine parkjes langslopen die ok van elkaar gesplitst zijn door straten. Helemaal aan het einde komt dan het museum. Het lopen duurt ongeveer een half uur, maar het is een mooie weg.

IMG_0401.JPG

#Tip2: De lokale voedselmarkt

Helemaal niet toeristisch en misschien onverwacht, maar je krijgt er een heel leuke indruk van Taiwan. Een authentiek en geen verschuiven beeld. Mensen gaan er hun gewone boodschappen doen van groenten, fruit, vlees, vis en bakkerijswaren. De groente en fruit zijn super vers en ik raad jullie aan, heel veel te proeven. De bananen hier zijn al veel smaakvoller dan in Nederland en de shitake paddenstoelen ruiken al 100x aromatischer.

Route: Een markt is best vlakbij het hostel. Je moet alleen de straat bij Family Mart naar boven lopen en zodra je bij de McDonald’s langs komt, naar links over de straat verder lopen. Na ongeveer vijf minuten kom je dan bij de markt, die in een hal zit.

38392441_436324920184209_5585677703719157760_n.jpg

#Tip3: Gaomei Wetlands

Eventueel heb je er al van gehoord; Gaomei wetlands staat in de topattracties van Taichung. Hoewel er vele mensen naartoe gaan, is het een bezoek definiet waard. En als je best ver naar buiten loopt, kom je ook steeds beter van de mensen weg. De zonsondergang bekijken is echt super mooi en het was een van de leukste dingen die ik hier heb gedaan. Grote pluspunt: Als je nog leuke mensen meeneemt en leuke foto’s maakt.

Route: Wij hebben een Uber genomen en met z’n drietjes gedeeld. Dat was ongeveer 150 per persoon en per weg. Je komt er maar ook makkelijk met de bus. Hiervoor moet je nummer 309 nemen vanuit Donghai Shopping District naar No. 18 Windmill en dan nog een half uurtje lopen.

發表迴響